• Gdzie realizujemy projekty?
  • Jak zamawiać e-Projekt?
  • Oferta
  • Kontakt
  • Gdzie realizujemy projekty?
  • Jak zamawiać e-Projekt?
  • Oferta
  • Kontakt
facebook
rss
google_plus
email

Kryteria wyboru urządzeń do przechowywania żywności

aranżacja wnętrz, chłodziarka, chłodziarko zamrażarka, chłodziarko zamrażarka typu French Door, chłodziarko zamrażarka typu side by side, kryteria wyboru lodówki, lodówka, pojemniki na mąkę, przechowywanie żywności, wyposażenie kuchni, zamrażarka

Kryteria wyboru urządzeń do przechowywania żywności

Żywność należy przechowywać w ściśle określonych warunkach. W przeciwnym wypadku apetyczny ser i świeża mąka mogą stać się siedliskiem rozwoju mikroorganizmów. Nikt nie lubi wyrzucać spleśniałych artykułów spożywczych, toteż warto zastanowić się nad wyposażeniem kuchni.

Przechowywanie sypkich produktów

Sypkie produkty takie jak mąka, ryż czy kasza gryczana przechowujemy w warunkach pokojowych, w suchej szafce. Tego typu artykuły warto przesypać do czystych słoików i specjalnych pojemników. Cukier, sól itp. często kupujemy w papierowych opakowaniach, które przepuszczają wilgoć. Para wodna może przyczynić się do zbrylenia produktu. Jednocześnie stwarza dogodne warunki do rozwoju drobnoustrojów chorobotwórczych.

lodówki

Lokalizacja szafki

Szafkę, w której znajdują się suche artykuły spożywcze, należy umieścić z dala od kuchenki, zmywarki czy mikrofalówki. Urządzenia, które pozwalają poddać żywność obróbce termicznej, emitują parę wodną. Ta z kolei przenika do mąki, cukru itp., przyczyniając się do obniżenia jakości produktu.

Niezbędny element wyposażenia kuchni

Lodówka uchodzi za niezbędny element wyposażenia gospodarstwa domowego. Nabiał, mięso czy wędliny w temperaturze pokojowej ulegają zepsuciu. W związku z tym, iż konsumpcja szynki, która spędziła noc na blacie kuchennym, może zakończyć zatruciem pokarmowym, nie warto oszczędzać na urządzeniach chłodniczych. Wyróżniamy lodówki wolno stojące i przeznaczone do zabudowy. Na rynku możemy spotkać urządzenia jedno-, dwu-, trzy- i czterodrzwiowe.

Kryteria wyboru lodówki

Mięso, warzywa, owoce i nabiał przechowujemy w lodówce. Niska temperatura zapobiega degradacji mikrobiologicznej żywności. Wybierając urządzenie chłodnicze, powinniśmy uwzględnić kilka aspektów. Rodziny wielodzietne potrzebują większej lodówki niż single. Jeśli mieszkanie dzielimy z partnerem, a nasza kuchnia nie grzeszy wielkością, powinniśmy przyjrzeć się urządzeniom o mniejszej pojemności.

Podziel się:

  • Drukuj
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
  • Pinterest
Strony: 1 2
04 lip 14
By : Studio Aranżacji
Comments : Off

Polecane artykuły

  • Szafki kuchenne – jak je zorganizować od środka?
  • Styl skandynawski
  • Aranżacja łazienki – najczęściej popełniane błędy
  • Urządzamy mieszkanie w stylu orientalnym
  • Smak malin – kolor i wzór. Apetyczny odcień czerwieni

Kategorie

  • Aranżacja – akcesoria i dodatki
  • Aranżacja – porady
  • Aranżacja kuchni i jadalni
  • Aranżacja łazienki
  • Aranżacja pokoju dziecięcego
  • Aranżacja przedpokoju
  • Aranżacja salonu
  • Aranżacja sypialni
  • Bez kategorii

Chmura tagów

aranżacja wnętrz urządzanie wnętrz dekoracja wnętrz aranżacja aranżacja wnętrz Opole kuchnia łazienka dekoracje sypialnia aranżacja łazienki świece ozdoby jasne wnętrza salon dodatki aranżacja salonu meble wnętrze styl aranżacja kuchni

Kontakt

StudioAranzacji.pl
ul. Żniwna 3, 46-020 Opole
tel. 508 927 084
Czynne: pn-pt 8:00-18:00
Skonsultuj się

Zamów projekt

StudioAranzacji.pl

Nasza siedziba

Wszelkie prawa zastrzeżone dla StudioAranzacji.pl
Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki. .